1. suppleant til Folketinget

At være medlem af Folketinget var uden tvivl mit drømmejob. Jeg valgte udelukkende ikke at genopstille ved valget i 2011 efter to år som folketingsmedlem, fordi vi ventede vores første barn. Derfor håber jeg igen en dag at få chancen. Jeg er da også stadig 1. suppleant, men i første omgang ligger mit fokus i det lokalpolitiske.

En meget personlig valgfilm om, hvorfor jeg stiller op til Folketinget

Jeg gik til valg på:

STYRKET MENTAL SUNDHED
Hvis jeg siger ”forebyggelse”, vil du sandsynligvis tænke på kost, rygning, alkohol og motion. Men hvorfor skal vi leve længere og længere, hvis livskvaliteten ikke følger med? Mange børn og unge døjer med psykiske problemer, og mistrivsel tidligt i livet kan få store konsekvenser senere hen. Jeg vil arbejde for en generel styrkelse af den mentale sundhed, så færre udvikler psykiske lidelser. Konkret vil jeg arbejde for et tilbud om hjælp til ALLE børn, der vokser op med forældre med psykisk sygdom eller misbrug. Vi SKAL knække kurven, så færre mennesker rammes af psykisk sygdom.

DANMARK SKAL HAVE EN FAMILIEPOLITIK
Som mor til tre småbørn, har jeg familiepolitikken tæt inde på livet. Selv er jeg privilegeret mht. arbejdsforhold. Men det gælder langt fra alle. Jeg vil arbejde for, at alle børnefamilier kan få hverdagen til at hænge sammen. Dette så færre forældre rammes af stress, og børnene får den bedst mulige start på livet. Konkret bør der være bedre muligheder for at gå ned i tid, mens man har små børn. Ligeledes går jeg ind for øremærket barsel, så flere mænd får en reel mulighed for at tage barsel. Da børnefamilier er meget forskellige, skal vi også sikre fleksible pasningsmuligheder, og så skal vi have indført minimumsnormeringer i vores daginstitutioner.

BEDRE HÅND OM SOCIALT UDSATTE
Det ligger mig meget på sinde at sikre socialt udsatte bedre vilkår. Jeg vil arbejde for at reducere antallet af hjemløse. Særligt skal vi styrke forebyggelsen af hjemløshed blandt unge, for hvem hjemløshed kan få store konsekvenser ift. arbejde og uddannelse. Det kræver en opsøgende og tidlig indsats. Ligeledes skal vi sikre, at mennesker med dobbeltdiagnoser i form af misbrug og psykisk sygdom får den sammenhængende behandling, de har brug for. Både i regioner og kommuner bør man behandle begge problematikker på én gang.

HVEM ER JEG?
Jeg er uddannet i statskundskab og arbejdede fra 2012-15 som sundhedspolitisk rådgiver i Effector. Fra 2009-2011 var jeg medlem af Folketinget og partiets social-, psykiatri- og handicapordfører, og fra januar 2014-august 2015 var jeg medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Jeg er gift med Morten, der er læge. Vi bor i Hjerting ved Esbjerg, og sammen har vi børnene Vigga fra 2011, Milla fra 2013 og Magne fra 2015. Jeg er født i Hillerød, opvokset i Gilleleje, og har gået i gymnasiet og lavet konkurrencegymnastik i Helsinge. Så mine rødder er i Nordsjælland, hvor jeg har været opstillet som folketingskandidat. Ud over det politiske, har familien og løb min førsteprioritet. Jeg er danmarksrekordholder i 24-timerløb og har det med politik som med løb: Når jeg brænder for noget, giver jeg alt, hvad jeg har!

Du kan følge mig på:

www.facebook.com/anne.marie.geisler.andersen.politiker eller www.twitter.com/amgeisler

AnneMariesPortræt

De bedste hilsener

Anne Marie Geisler Andersen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *