Flygtninge skal arbejde. Punktum.

Dansk Folkeparti ønsker et såkaldt” paradigmeskifte” i udlændingepolitikken. Pudsigt nok efter at partiet i årevis selv har dikteret politikken på området. Skiftet indebærer, at flygtninge ikke må integreres, hvilket er fuldstændig absurd. Blandt andet har DF foreslået at sløjfe den såkaldte IGU-ordning. En ordning, der giver flygtninge mulighed for at komme i uddannelse og arbejde, mens de får løn på niveau med elevløn.

I Radikale Venstre tror vi på, at alle har noget at bidrage med til fællesskabet, uanset hvor de kommer fra. IGU-ordningen er en fantastisk mulighed for, at flygtninge får en vej ind i fællesskabet.

I gennemsnit kan kommunerne i Danmark tjene 5,5 millioner kr. i løbet af to år gennem IGU-ordningen. Hvis DF nedlægger ordningen, går vi også i Varde og Esbjerg kommune glip af denne gevinst, ligesom vi ikke vil opnå de menneskelige og integrationsmæssige gevinster ved ordningen.

Dansk Folkeparti beklager sig ofte over, at udlændinge koster, og at de ikke er tilstrækkeligt integreret. Så hvorfor i alverden vil de afskaffe en ordning, der afhjælper begge dele? Selv hvis flygtninge skal hjemsendes, er det en fordel, at de har arbejdet og uddannet sig i Danmark, fordi de derved vender stærkere hjem. Og samtidig har de bidraget til Danmark, mens de var her.

Indlægget er skrevet sammen med Holger Grumme , byrådsmedlem for Radikale Venstre i Varde Kommune og bragt i JV den 23. januar 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *